НАЧАЛО АПИТЕРАПИЯ Медът спасява хормоните – ето как

Медът спасява хормоните – ето как

2225

Щитовидната жлеза се намира в предната част на шията, точно под адамовата ябълка (ларинкса). Тя е под формата на пеперуда и се състои от две части, разположени от двете страни на трахеята. Обикновено тя не е видима навън, но може да се усети, ако си притиснеш гърлото с пръсти. За да намерите този орган, трябва да докоснете зоната на адамовата ябълка на гърлото и с един пръст, докато докосвате гръдната кост с друг пръст, щитовидната жлеза се намира между пръстите на ръцете.

Щитовидната жлеза е отговорна за производството на тироксин, хормон, който регулира сърдечната честота, обмяната на веществата, както и развитието на децата. Базедовата болест е състоянието, при което жлезата произвежда твърде много хормон. Симптомите на свръхактивна щитовидна жлеза включват: умора, менструални болки, отслабване, усещане за горещина, изпотяване, препускащи мисли, проблеми със съня, трудност за фокусиране, забравяне, промяна в навиците на червата, раздразнителност и сърцебиене.

За да се избегнат тези симптоми и да запазите щитовидната жлеза здрава, се доверете на най-обикновената и изпитана народна рецепта. Трябва ви 1 голям празен буркан, 40 ореха без черупки, 1 килограм мед. Измийте орехите добре, изсушете ги и след това ги надупчете с остър нож. Сложете ги в буркан и след това изсипете меда върху тях. Дръжте буркана открит в добре осветена зона за около 40 дни. Накрая прецедете течността и сместа се излива в бутилка. Вземайте по 2 супени лъжици от средството за защита всеки ден, веднъж сутрин и веднъж вечер.

Автор: ПИК