дом НОВИНИ Синдром на празния кошер: Как да решите проблема показват на практика

Синдром на празния кошер: Как да решите проблема показват на практика

19886

Доказани пчелари показват и какви са правила за пролетно развитие на пчелните семейства

„Синдром на празния кошер – възможни причини и методи за решаване на проблема“ е тема на семинар, който ще се проведе 24 февруари 2023 г. (петък) в гр. Бургас, ул. Цар Петър № 1 – Областна управа – Бургас, Заседателна зала, ет. 2, информират от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Бургас) и Селскостопанска академия (Институт по животновъдни науки – Костинброд), организатори на събитието. Началният час на срещата е 10:00 ч.

По време на семинара участниците ще се запознаят с основните стресови фактори при пчелите в резултат от климатичните промени и възможните начини за реагиране.

Ще бъде обърнато внимание на правилата за оптимално пролетно развитие на пчелните семейства.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с  изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от мярка 2, а също така и с възможностите за подпомагане на земеделските стопани отглеждащи пчелни семейства през периода 2023-2027 г.

За допълнителна информация и въпроси: Валентин Бялков (координатор на ТОО – Бургас на НССЗ), тел.: 0885 832 186, е-mail: burgas.m@naas.government.bg

Източник: agrozona.bg