дом АПИТЕРАПИЯ РЕЦЕПТА С МЕД И ДЯВОЛСКИ НОКЪТ СРЕЩУ ИШИАС

РЕЦЕПТА С МЕД И ДЯВОЛСКИ НОКЪТ СРЕЩУ ИШИАС

43
Снимка: pixabay.com

Ишиасът е често срещано оплакване при хората над 30-годишна възраст. Наличието му сочи за проблем в поясно-кръстния отдел.

Освен от прищипването на нерв на гръбначния стълб, от костни шипове и дискова херния, които са най-честите причина за появата на ишиас, до него могат да доведат и някои заболявания като захарен диабет, ревматизъм, локални травматични и възпалителни процеси на гръбначния стълб или в малкия таз.

Ишиасът е доста неприятен, тъй като затруднява придвижването, а при всеки опит за движение болката обикновено е силна и режеща.

Най-мощният лечител – природата, обаче се е погрижила с дарове, които да облекчат болежките. Една от най-популярните рецепти е с чесън и сол. Няколко скилидки се счукват със сол, след което се поставят върху болното място, обилно намазано преди това с олио. Навремето нашите баби са борели ишиаса по този начин, като са нощували с компреса цяла нощ.

Друга изпитана през годините рецепта е с пчелен мед. Загрява се на парна баня, докато се разтопи напълно. Изчакайте, докато медът придобие вид на мехлем, след което отстранете от огъня. Докато не е изстинал напълно и поносимо топъл, наложете върху мястото. Свалете компреса след поне три часа.

Можете да направите и компрес от жълтък и черен пипер. След като сте ги разбили добре, наложете ги върху памучно парче и го увийте около болното място, после превържете с кърпа, за предпочитане да е вълнена. На сутринта може да смените компреса.

Билката дяволски нокът също ще ви облекчи. Загрейте 400 мл. вода и добавете три лъжички от билката. Нужни са около седем-осем часа, за да покисне добре. Прецедете добре, след което изпийте в рамките на 24 часа на три равни части.

Още една билка помага при ишиас. Става дума за черния блян, познат още като бленика, черна попадийка, буника. Две супени лъжици масло от черен блян смесете с една супена мъжица камфоров спирт. Втрийте мехлема на болните места, увийте с вълнена кърпа.

Източник: Simptomi.bg