дом АПИТЕРАПИЯ МНОГО ЕФИКАСНА ДИЕТА С МЕД

МНОГО ЕФИКАСНА ДИЕТА С МЕД

476
Снимка: pixabay.com

Ефикасна програма за отслабване, с мед, създаде експертът по хранене Майк Макинс. Базирана на дългогодишни изследвания, медната диета всъщност разчита на уникалната комбинация от естествени захари в меда, но се оказва и изключително проста. Няма проблем да преборите килограмите, хапвайки вкусни блюдa, но разбира се, ако са направени с мед, а не със захар, пише Daily Mail. Оказва се, че може да се преборим с някои излишни килограми, като хапваме по лъжица мед преди сън.

Медената диета води до метаболитни промени, които способстват да се преборите с желанието за похапване на сладки изкушения по време на диета, а и дори ще може да изгаряте повече мазнини по време на сън.

Резултатите ще са налице, ако замените захарта, която приемате обикновено през деня, с мед, а вечер консумирате по една лъжица преди лягане. Така ще се възпрепятстват почти напълно онези механизми в мозъка, които изискват сладки храни и напитки.

Макинс дори открил допълнителен механизъм в организма, за да предпази мозъчните клетки от вероятно захарно предозиране, което означава, че „мозъкът ни огладнява“. „Гладният мозък” всъщност е причината да изпитваме непреодолимо желание за консумация на сладки храни, които ученият отбелязва, че са най-голямата пречка за един диетичен режим.

Гладният мозък е стресиран мозък, който сигнализира, за да си набави още захар от всеки възможен източник. Но ученият вярва, че медът може да наруши този омагьосан кръг.

Например чай с мед преди лягане може да обърне процеса в тялото ви и да намали нивата на стрес!

Макинс счита, че медът е създаден от растителен нектар, извлечен от пчели, и, частично преработва захарта и променя нейната структура. Така въздейства благоприятно на метаболизма и на нашето тяло.

Източник: beu.bg