дом АПИТЕРАПИЯ Мед от манука лекува акне

Мед от манука лекува акне

223

Медът от манука има доказано добри резултати при лечението на акне и други кожни възпаления, тъй като има уникалната способност да попива дълбоко в порите на засегнатите зони и да ги лекува ефективно. Освен това помага и за изглаждането на бръчките по кожата.

Акнето е едно от най-неприятните и същевременно най-разпространени кожни екземи. Появява се от бактерии на самия носител, което ще рече, че не е заразно заболяване. То възниква на места, на които има най-много мастни образования.

Манука са специфичен вид храсти, което се срещат само на територията на Австралия и Нова Зеландия. Растенията наподобяват вида на чаеното растение.

Дерматолозите го препоръчват при лечение както на акне, така и на екземи и дерматит, рани и ожулвания, изгаряния, стари рани, хирургични рани, инфекции, псориазис, обриви, изгаряния и гъбички.

Екстракт от растението се използва за много други неразположения. Препоръчва се при болки в стомаха, колит и диария, настинки, грип, пикочни инфекции, болки в мускулите.

Растението има успокояващ нервната система ефект, използва се и като сънотворно средство.

Уникалното на меда от манука, който характерен само за този вид мед, е засилената му антибактериална активност. За разлика от традиционния мед, мануканският мед не се влияе от фактори като светлина и топлина. Ето защо този вид мед може да се съхранява успешно във всякакви условия. Установено е, че именно този мед абсорбира водата от бактериите. Това прави невъзможно тяхното оцеляване.

Приятният мирис на меда от манука е изключително подходящ и за ароматерапия и процедури за облекчаване на стреса.

Чувствайте се сигурни и да приложите манука мед и върху рани на вашите домашни любимци.

Източник: Ezine.bg