дом АПИТЕРАПИЯ МЕД И КАНЕЛА ЗА ВСЯКА БОЛЕЖКА

МЕД И КАНЕЛА ЗА ВСЯКА БОЛЕЖКА

1453
Снимка: pixabay.com

Мед и канела – две уникални природни лекарства, които поотделно притежават редица невероятни качества, но събереш ли ги в едно, получаваш истински природен еликсир, който действа като мощен натурален антибиотик.

Комбинацията от мед и канела има отлични противовъзпалителни и антимикробни свойства. Консумирайте редовно мед с канела и за няколко седмици ще почувствате положителната промяна.

Вижте в следващите редове кои са заболяванията и състоянията, при които е повече от препоръчително да приемате мед и канела.

Висок холестерол

Високият холестерол е опасна предпоставка за сърдечно-съдови заболявания. За да намалите нивата му, разтворете в 350 мл вода 3 лъжици канела и 2 лъжици мед. Разбъркайте добре и изпийте сместта в рамките на няколко часа.

Упорита кашлица

В рамките на три дни приемайте всеки ден по ¼ лъжичка канела с 1 супена лъжица мед. Отлично средство в борбата с хроничната кашлица.

Стомашни болки

Ако имате болки в стомаха или язва, може да приемате всеки ден по една лъжичка мед и половин лъжичка канела, разтворени в чаша топла вода. Комбинацията помага и за намаляване на газове в червата. Ако пък страдате от повишена киселинност в стомаха и затруднено храносмилане, преди хранене хапвайте по една лъжичка мед с малко канела.

Укрепва имунната система

Еликсирът укрепва имунната система, която през зимните месеци работи активно, за да се пребори с всички вируси и бактерии, които атакуват тялото. За да подпомогнете имунитета си, освен на прием на витамини и хранителни добавки, заложете и на мед с канела. В меда се открива натурална съставка, която успява да убие микробите, причиняващи грип.

Помага за дълголетие

Една лъжичка мед и една лъжица канела, разтворени в малко вода помагат срещу ефектите на вредните свободни радикали и стареенето, което е неизбежно, но за сметка на това може да бъде забавено.

Отслабване

Всеки ден преди закуска се пият мед и канела с топла вода, за да се ускори метаболизмът и да се намали натрупването на мазнини в тялото.

Инфекции на кожата

Паста от мед и канела се налага върху засегнати кожни участъци, кожни раздразнения и пъпки. Действието върху кожата е изключително благоприятно, затова преди да заложите на скъпи кремове, опитайте да решите проблема си с тези две невроятни натурални средства.

Снимки: Simptomi.bg      Източник: Simptomi.bg