дом АПИТЕРАПИЯ МЕД И ИЗВАРА ВЪЛШЕБНА КОМБИНАЦИЯ ЗА ТЯЛОТО

МЕД И ИЗВАРА ВЪЛШЕБНА КОМБИНАЦИЯ ЗА ТЯЛОТО

426
Снимка: pixabay.com

Изварата е един от най-полезните млечни продукти и същевременно е от най-подценяването. Тя е изключително лека за консумация и е отлично здравословно допълнение към всяка диета.

Комбинацията от мед и извара обаче е истински еликсир за тялото. В следващите редове вижте кои са ползите от меда и изварата в комбинация и защо е хубаво да ги консумирате по-често:

Медът и изварата могат да се ядат от хора, които спазват диета. Разбира се, не бива да прекалявате с количеството им. Ако ви се хапва нещо сладко, но трябва да ограничите калориите, смесете малко извара с мед и се насладете на здравословните ползи.

Една от най-ценните ползи орт консумацията на двата продукта в комбинация е, че чрез тях организмът си набавя ценни лактобацили, калций и протеини, които подобряват чревното здраве. Медът е истинска витаминозна бомба, която ще зареди тялото с допълнителна енергия.

Медът и изварата сами по себе си са суперхрани за тялото, но в комбинация те се усвояват изключително бързо (1-2 часа) и не натоварват черния дроб. Хора със слаб имунитет след прекарано заболяване трябва да консумират двата продукта, за да се укрепят.

Медът и изварата укрепват чревната микрофлора и помагат за нормализиране на обмяната на веществата. Към тях може да добавите и няколко сурови ореха – така получавате една от най-здравословните закуски, които можете да си представите.

Медът съдържа ценни ензими, които помагат за правилното разграждане на мазнините, а изварата е нискокалоричен продукт, който не натоварва стомаха. Освен нискокалорична, изварата е богата на лесносмилаеми протеини, витамини А, Е и В, както и магнезий и фосфор.

Източник: Simptomi.bg