дом АПИТЕРАПИЯ МЕД И ДЖИНДЖИФИЛ СРЕЩУ ВИРУСИТЕ

МЕД И ДЖИНДЖИФИЛ СРЕЩУ ВИРУСИТЕ

824

Джинджифилът е едно от най-добрите природни средства, с които да се предпазим от неприятните настинки, които се появяват почти веднага след настъпването на първите есенни дни. Лечебните свойства на вълшебния корен са познати още от времето на древните римляни.

В джинджифила се съдържат повече от 15 ценни вещества, които помагат на тялото на пребори вирусите. Редица са изследванията, които подкрепят твърдението, че приемът на джинджифил помага за подсилването на имунната система, повишавайки естествените защитни сили на организма.

Джинджифилът загрява тялото, има отлично отхрачващо действие, благодарение на което събралата се слуз в бронхите се изчиства по-бързо.

Въпреки че сам по себе си е много полезен, джинджифилът се превръща в мощен имуностимулант, ако се комбинира с мед. Медът е друго природно средство, за което знаем, че успешно ни пази от различни болести. Добавянето на лимонов сок към меда и джинджифила прави комбинацията още по-полезна.

Как точно обаче да консумираме меда и джинджифила, за да извлечем максимални ползи от тях? Един от най-добрите начини е да се свари малко джинджифил на чай и да се подслади с мед. Друг вариант е да се настърже джинджифил и да се смеси с мед.

Към тях се добавя и малко лимонов сок. Възможно е да се направи по-голямо количество и да се съхранява в буркан в хладилника, а сутрин на гладно да се приема по една лъжичка.

Източник: Simptomi.bg