дом АПИТЕРАПИЯ Мед за красива кожа

Мед за красива кожа

343

Любимката на цяла Великобритяния – херцогинята на Кеймбридж – Кейт Мидълтън, е известна с изискан външен вид и безупречна кожа. Кое е общото между нея и холивудските звезди Ан Хатауей и Скарлет Йохансон? Всички те споделят обща тайна страст към козметични продукти на основата на мед.

Известно е, че пчелните продукти са мощен съюзник в борбата с псориарзис, бръчки, акне и дори някои видове кожни екземи. Според д-р Сънил Чопра – консултант-дерматолог, пчелната отрова предизвиква микрореакция в кожата, която помага за намаляване на зачервяването и изглаждане на фините бръчки.

„Прополисът пази кошера стерилен. Използван върху кожата той убива бактериите, което го прави много ефективен срещу акне и други кожни дефекти. Той съдържа много антиоксиданти, които биха помогнали по-бързото възстановяване на кожата при слънчево изгаряне или други травми.“

Студените зимни дни са оставили отпечатък върху кожата на лицето ви. Тя е много по-суха от обикновено и е загубила блясъка си. Една обикновена домашна маска с мед ще подхрани в дълбочина кожата ви и ще озари тена ви без да прибягвате до помощта на скъпа козметика.

Има много козметични продукти, които са на основата на този изумителен природен продукт. Дали ще изберете да използване спрей за лице и тяло на основата на прополис като Ан хатауей или ще се спрете на маски на основата на мед като Скарлет Йохансон ефекта, който тези продукти ще окажат върху кожата ви е изумителен.

Доверете се на мощното действие на този натурален продукт, защото най-красивата кожа е здравата кожа.

Източник: Ezine.bg