дом АПИТЕРАПИЯ МЕДОЛЕЧЕНИЕ – APTEPИOCKЛEPO3A

МЕДОЛЕЧЕНИЕ – APTEPИOCKЛEPO3A

68
Снимка: pixabay.com

Старческа болест, характеризираща се с главозамайване, отслабване на паметта, умора, неспокоен сън, треперене на крайниците.

Като средство за борба с атеросклерозата, за удължаване на човешкия живот пчелните продукти се използват още от дълбока древност. Това е отразено и в свещените книги на будистите, мохамеданите, израелтяните и християните.
Нашите проучвания с пчелни продукти (мед, маточно млечице, цветен прашец и пчелна отрова), проведени върху 1200 пациента над 75 години, показаха, че при продължителна употреба те снижават холестерина и мастите в кръвта, подобряват функциите на сърдечно-съдовата, както и на всички останали системи, подобряват съня, апетита, паметта, зрението, диурезата и др.

Методи на приложение:
1. Пчелен мед. За предпочитане е нектарният мед. В продължение на 1-2 месеца се взема по 1-2 г на килограм тегло, разделен на 4 приема. След това се преминава на поддържаща профилактична доза но 1 супена лъжица сутрин и вечер преди храна, разтворена в чаша топла вода.
2. Маточно млечице. Може да се приема в естествен вид, по 100-200 мг дневно, сутрин и обяд преди храна, под езика.
3. Цветен прашец. По 1 кафена лъжичка три пъти дневно в продължение на 1 месец, след което се почива 1 месец и отново се повтаря.
4. Ужилване с пчели. Метод, препоръчван най-вече от лекари от ОНД. Един курс обхваща 80-120 ужилвания по схема. Започва се с биологична проба и постепенно увеличаване на ужилванията до 5-6 дневно.
5. Апикомплекс. Представлява смес от 1000 г мед, 200 г цветен прашец и 10 г маточно млечице. Взема се по схемата за пчелния мед.

Източник: Пчеларски Вестник