дом АПИТЕРАПИЯ Как да се лекуваме с пчелно млечице

Как да се лекуваме с пчелно млечице

534
Снимка: pixabay.com

Рецепта 1 (за зарастване на рани и язви): Трудно зарастващите рани и изгаряния се обработват с разтвор от пчелно млечице и спирт.

След това върху болния участък се поставя тампон,напоен в смес от млечице и мед, разредена с дестилирана вода в съотношение 1:1, който се сменя два пъти на ден. Раните бързо заздравяват.

Рецепта 2 (при заболявания на устната кухина и носоглътката): Препоръчва се изплакване на устата с разтвор от дестилирана вода и смес от пчелно млечице и мед (50 на 50 %). С него може да се лекуват хроничен тонзилит, фарингит, ангина и пр.

Рецепта 3 (за лечение на очи): Пчелното млечице се разтваря в спирт и от получения разтвор се отмерват 10-15 капки, към които се добавя 1 ч. л. вода и се държи в устата, докато не се разтвори напълно. Процедурата се повтаря 6-12 дни. По този начин се лекуват успешно конюнктивити, поражения на зрителния нерв, а също и се прилага за възстановяване на зрителната острота.

Рецепта 4 (при косопад и пърхот): Прилага се 20-процентен разтвор от пчелно млечице в мед, разреден с дестилирана вода. Той се втрива в кожата на главата, предварително измита добре с шампоан, след което се изплаква с вода. Прави се 3 пъти в седмицата – за две седмици общо 6 процедури. Успоредно с това, през този период трябва да се приема и вътрешно три пъти на ден по половин чаена лъжичка пчелно млечице с мед.

Рецепта 5 (при изтощение на организма и климакс): Ефективен е приемът на смесено с мед пчелно млечице – на 100 г мед се слагат 2 г млечице. Взима се  сутрин по 1 ч. л.

Рецепта 6 (при атеросклероза): Необходимо е да се задържа в устата половин чаена лъжичка смес от пчелно млечице, мед и прополис, докато съставките не се разтворят напълно. Прави се преди хранене два пъти на ден в продължение на три месеца, след което се почива един месец. Препоръчва се в същото време да се приема и смес от 10-15 капки млечице в спирт, които също следва да се държат в устата. Този метод на лечение спомага за намаляването на холестерина в кръвта, за нормализирането на съня, подобряване на паметта и т.н.

Вестник Десант