дом АПИТЕРАПИЯ Как да направим ментов мед?

Как да направим ментов мед?

73

Медът е една от най-полезните храни от природата. Един от най-известните и ароматни видове мед е ментовият мед. Той помага при проблеми със сърцето, черният дроб и жлъчката.

Медът е естествена храна с множество лечебни свойства за организма. Едно от отличителните качества на меда е, че той не се разваля. Различните видове мед се използват за различни болести или превантивно. Лечебните качества на медa идва от съответното растение, от което е направен.

Най-известните видове мед са боров, ментов, акациев и манов мед.

Освен при проблеми със сърцето, жлъчката и черния дроб ментовият мед се използва и при проблеми с нервната система. Той има успокояващо и релаксиращо действие. Други полезни действия на ментовият мед са противовъзпалително средство, болкоуспокояващо действие, действа добре на храносмилателната система и има тонизиращо действие.

Ментовият мед е тъмно жълт на цвят. Медът има силен ментов аромат и е много сладък на вкус.

С ментов мед можем да си приготвим много различни лекове, като го смесим с червено цвекло или чубрица или бадеми, орехи, лимон, канела или листа от здравец.

Ментов мед можем да си приготвим много лесно. Необходими са ни чист пресен мед и стръкчета мента. В стъклен буркан се сипва мед по средата на буркана и след това се слагат листенца мента да покрият плътно като капачка. След това допълвате буркана с чист пчелен мед.

Бурканa затворете с хубава капачка, да е плътно затворен. Бурканът е добре да се сложи на място, където ще е на пряка слънчева светлина. Всеки ден разклащайте бурканa по няколко пъти. Така медът ще стане по-ароматен. След няколко дни бурканът трябва да се сложи на тъмно.

Всяка сутрин можете да си хапвате от ментовия мед и Ви гарантирам, че ще имате много енергия и добро настроение през целият ден.

Източник: gotvach.bg