НАЧАЛО АПИТЕРАПИЯ ЗЛАТЕН МЕД ЛЕКУВА ГРИП

ЗЛАТЕН МЕД ЛЕКУВА ГРИП

372

Едва ли има човек, който да не се е убедил във вълшебните свойства на меда. Освен че е вкусен, може да се използва дори за разкрасителни процедури, но според специалистите лекува десетки заболявания. Медът е пълноценна биологична храна, която съдържа над 30 важни за организма ни вещества.

Изпитана бабина рецепта при грип е тази със „златен“ мед. Той се приготвя от 100 г мед и 1 чаена лъжица куркума. Изсипете в една чаена чаша нужното количество мед, добавете куркумата и разбъркайте добре съставките до получаване на хомогенна смес.

При първи симптоми на грип и настинка консумирайте от златния мед по следния начин. Ден 1 – взимайте по 1/2 чаена лъжичка от сместа на всеки час през целия ден. Ден 2 – взимайте по 1/2 чаена лъжичка от сместа на всеки 2 часа. Ден 3 – взимайте по 1/2 чаена лъжичка от сместа 3 пъти на ден.

Сместа трябва да се държи в устата до пълното й разтапяне. Обикновено симптомите отшумяват до 3 дни и тялото се възстановява напълно. Това средство може да се прилага в комплексното лечение и при респираторни заболявания. В такъв случай е нужно да консумирате по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден в продължение на седмица. По желание може да добавяте златния мед в чая или млякото.

Автор: ПИК