дом АПИТЕРАПИЯ ЗА КАКВО ПОМАГА МЕД СЪС СТУДЕНА ВОДА

ЗА КАКВО ПОМАГА МЕД СЪС СТУДЕНА ВОДА

670
Снимка: pixabay.com

От древни времена медът е известен с полезните си качества. Защо обаче да приемаме мед със студена вода сутрин на гладно? Разтворът на мед във вода, в съотношение 30% мед към 70% чиста вода е много подобен на плазмата на човешката кръв. В тази връзка, всички вещества в този разтвор се усвояват с максимална скорост. Или с други думи – този начин на използване на меда позволява на тялото да усвои всичките му микроелементи изцяло, за разлика от, да речем, обикновеното ядене.

Медът, задържан в междуклетъчното пространство на вътрешните органи и лимфата, спира процеса на стареене на клетките и укрепва имунната система. Само това е доста добро основание. Освен това, съдържа огромно количество витамини и минерали, подхранва мозъчните клетки и подобрява общия метаболизъм.
Ползите от мед във вода

На първо място, за да се подобри ефективността на напитката, трябва да я приемате на празен стомах сутрин. В този случай медената вода има тонизиращо действие, зарежда тялото с енергия и жизненост.

Топла вода с мед на празен стомах възстановява гъвкавостта на ума и скоростта на реакция. Успешно се бори с вирусите, бактериите и вредните гъбички. Микроорганизмите по принцип не могат да се размножават в този разтвор. Ако пиете медена вода сутрин, то тялото се очиства от токсини на молекулярно ниво.

Пиенето на чаша медена вода на празен стомах сутрин значително подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт. Това се дължи на разтварянето на фекалните налепи, отстраняването на токсините от тънкото и дебелото черво и нормализира киселинно-алкалния баланс в червата. Черният дроб и жлъчните пътища се пречистват, което подобрява качеството на храносмилането.

Водата с мед на празен стомах, нейните ползи и вреди, многократно са коментирани от нефролозите. Глюкозата много добре облекчава неразположения в бъбреците и пикочния мехур.

Смята се, че една чаша вода с мед, всеки ден, ви позволява напълно да се отървете от паразити.

Медът с вода на празен стомах има положителен ефект върху човешката нервна система. Редовната му употреба спира депресивното състояние и неврозите.

Медът е полезен продукт за сърдечно-съдовата система, тъй като намалява нивата на холестерола в кръвта, което намалява появата на плаки по стените на кръвоносните съдове и това от своя страна нормализира кръвното налягане.

Лъжица мед във вода е способна да премахне болката в гърлото при простуда и грип. Медената вода облекчава дразненето и болките в гърлото, кашлицата. Тя лекува ринит, настинки, бронхит, с помощта ѝ се премахва излишната влага от бронхите.

Пиенето на медена вода е необходимо, за да се поддържа нормално тегло. Тя не само нормализира метаболизма, но и премахва чувството на глад, което позволява на хората, които искат да отслабнат, значително да намалят теглото си, без да прибягват до специални диети или биоактивни добавки.

Водата с мед може да се използва не само за вътрешен прием. Полезно е да се използва за козметични цели, чрез външна употреба. Кожата става еластична, мека и здрава. Космените фоликули се укрепват и правят косата здрава.

Водата с мед е изключително полезна за тялото на бременните жени и кърмачките. Въпреки това, в тази ситуация е необходимо да се използва само след консултация с лекар, тъй като има случаи на алергични реакции към меда, от самата майка или бебето.

Източник: Simptomi.bg