дом АПИТЕРАПИЯ Еликсир на младостта: Как да си го приготвите у дома

Еликсир на младостта: Как да си го приготвите у дома

102
Снимка: pixabay.com

Стремежът да се запази красотата и младостта е в основата на много народни рецепти, които се използват и до днес. Можете да създадете подмладяваща вода у дома. С нейна помощ ще бъде възможно да „изтриете“ свързаните с възрастта промени по лицето.

Силите на природата се използват от човечеството за лични нужди, а експертите препоръчват да се обърне внимание на уникалните свойства на природните компоненти. С тяхна помощ всеки ще може да създаде за себе си еликсир на младостта, без да прибягва до големи разходи.

За да приготвите напитката, ще ви трябват съвсем прости съставки: лимонов сок, пчелен мед и зехтин. За 100 мл лимонов сок са необходими 200 гр мед и 50 мл зехтин. Смес от тези съставки се приема по чаена лъжичка всеки ден след събуждане. Трябва да съхранявате напитката в хладилника. Този еликсир ще придаде на кожата цъфтящ вид, ще ви изпълни с енергия и ще възстанови прекрасното ви настроение. Подмладяваща вода За да пресъздадете тази тайна рецепта, ще ви трябват 5 лимона, 3 глави чесън и 300 гр мед. Цитрусите се смачкват заедно с кората и чесъна, след което добавяте и меда.

Този еликсир на младостта се съхранява не повече от 10 дни на хладно и тъмно място. Чаена лъжичка подмладяваща вода се разбърква в чаша вода и се изпива на гладно. Тази комбинация от продукти е не само витаминен заряд, но и отлично средство за поддържане на красотата и младостта. Независимо от това, подмладяващата вода трябва да се приема само ако няма противопоказания за това, например стомашни заболявания.
Отвара от красота и младост Една проста рецепта ще ви помогне да придадете на кожата здрав вид, да се отървете от фините бръчки и зачервявания – смесете изсушена лайка, невен, липов цвят и листа от мента, добавете вода и оставете да заври на слаб огън. За приготвянето вземете 3-4 листа от мента, а от останалите съставки – по супена лъжица. Получената отвара се прецежда, изсипва се във форми за лед и се замразява. Разтривайте лицето с кубче от получения лед след събуждане.

Ще бъде възможно да запазите красотата и младостта си в продължение на много години, ако се грижите за здравето си, не пренебрегвайте физическите упражнения и яжте здравословна храна. Изпитаните във времето рецепти, които нашите предци са използвали успешно, ще помогнат за запазването на красотата ви и днес.

Източник: /КРОСС/