дом АПИТЕРАПИЯ ДИЕТА С ЛИМОН И МЕД

ДИЕТА С ЛИМОН И МЕД

351

Лимоните са изключително богати на витамин С и са доста ефикасен начин за сваляне на килограми. Всички полезни вещества, които съдържат лимоните тонизират организма и премахват неговите токсини, от друга страна киселината успява да се пребори с излишното, което се е събрало по нас.

В комбинация с меда, за който без съмнение може да се каже, че е най-полезният продукт в кухнята, можете да постигнете завидни резултати. Диетата с лимони и мед е диета в пълния смисъл на тази дума – без никаква храна. Това, което можете да приемате по време на двудневния хранителен режим освен лимоните и меда е голямо количество вода, както и неподсладен зелен чай. Дори е препоръчително да пиете повечко течности.

Изключително кратка диета – само два дена, но пък доста ограничаваща. През двата дни на диетата, трябва да се откажете от всякакъв вид храна. Необходима ви е изворна вода 3 л, лимони, мед. За отбелязване е, че не трябва да бъде минерална, а изворна вода – потърсете такава, за да спазите точно указанията.

Ще имате нужда и от 15 лимона, които трябва да изцедите, най-удобно със сокоизстисквачка. След това към изворната вода и сока от лимоните добавяте 50 г мед. Тъй като в този режим се съдържа основно киселина, се очаква да успеете да се отървете от излишното много бързо.

Разбира се, няма как за два дена да премахнете всички ненужни мазнини по тялото си, но пък определено ще имате ефект. Медът от своя страна успява до голяма степен да засити глада и да не ви дава поне за период от време да се изкушавате от храната.

Диетата с лимони и мед не е никак лесна за изпълнение, макар да е кратка. С други думи – не се опитвайте да я спазите ако не се чувствате добре, прилошава ви и т.н. Няма смисъл да разваляте здравето си, заради подобно нещо. Освен това макар и с мед, в диетата има много лимони, т.е киселина. Ако страдате от гастрит, язва или някаква друга форма на стомашно неразположение, този режим изобщо не е подходящ за вас.

Ако сте решили да опитате да спазвате диетата, задължително изберете два почивни за вас дена. В случай, че успеете да издържите само на лимони, мед, вода и чай, не си позволявайте да удължавате диетата. Трябва да се изчака поне седмица преди да се направи втори курс.

Източник: gotvach.bg