дом АГРО НОВИНИ Важни плащания предстоят през юни, вижте кои са те

Важни плащания предстоят през юни, вижте кои са те

788
Снимка: pixabay.com

До края на месеца е предвидено изплащането на част от схемите, актуални за Кампания 2022

През юни 2023 г. предстоят важни плащания за стопаните по Кампания 2022, както и част от схемите, по които са заявили участие фермерите през 2023 г.

От 1 до 10 юни предстои да бъдат оторизирани средствата за младите земеделски стопани, както и доплащането по СЕПП, сочи Индикативният график за плащанията на ДФ „Земеделие“. През втората десетдневка на юни подпомагане за Кампания 2022 г. ще получат и кандидатите по схемата за дребни земеделски стопани.

В периода до 10 юни трябва да бъде направено изплащането на субсидии по мярка 11„Биологично земеделие“. Срокът е доста дълъг, тъй като продължава комуникацията с Европейската комисия за индексация на ставките в съответствие със Стратегическия план, допълват от ДФЗ.

Още месец доказват активни ли са земеделските стопани

До същата дата – 10 юни, растениевъдите пък могат да очакват превеждане на средства по мярка 10 „Агроекология и климат“ по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство“, сочи още графикът.

До 9 юни пък е датата, в която стопаните трябва да получат средствата си, ако са кандидатствали по допълнителния прием на заявления по схемата за държавна помощ „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ през 2023.

В рамките на месеца и свиневъдите, заявили участие по първия транш за хуманно отношение към животните, могат да очакват превеждане на средствата.

Комисията по земеделие прие данъчните облекчения за земеделските производители

Източник: agrozona.bg