дом НОВИНИ Брад Пит започва да пчеларства под ръководството на своя приятел Леонардо ди...

Брад Пит започва да пчеларства под ръководството на своя приятел Леонардо ди Каприо

115
Снимка: pixabay.com

Актьорът Брад Пит започва да се занимава с пчеларство. Той обяви, че ще се присъедини към пчеларите със съвети и под ръководството на своя приятел и колега Леонардо ди Каприо, който от много години се занимава с отглеждане на насекоми-опрашители.

Брад Пит наскоро закупи и инсталира няколко кошера в домашната си градина в Лос Анджелис, информира radaronline.com. 55-годишният Пит обяви, че смята да се откаже от актьорството, за да стане пчелар, оценявайки, че вече е твърде стар за филмовата индустрия, така че ще се появява все по-рядко на екрана.

Брад Пит и Леонардо ди Каприо не са единствените холивудски звезди, които са започнали да се занимават с пчеларство. Най-известният актьор-пчелар е Морган Фрийман, който притежава много кошери в имението си в Мисисипи.

Самюъл Джаксън също е пчелар. Той подари първия кошер на актрисата Скарлет Йохансон, която се превърна в силен глас в движението, което насочва вниманието към необходимостта от защита на пчелите за бъдещето на планетата.

Дженифър Гарнър е друга известна пчеларка. Актрисата е очарована от производството на домашен мед. Тя редовно публикува клипове в социалните мрежи с кошерите си. С мед, произведен в собствения си пчелин, Дженифър Гарнър популяризира здравословни рецепти за сладкиши.

Източник: agrozona.bg